Skip to content

Valdemar Wenzel Most

Foto: Tom Mckenzie

Talentprismodtager 2024
Valdemar Wenzel Most
Pianist

Pianist Valdemar Wenzel Most

Valdemar Wenzel Most er 19 år gammel. Han er vokset op i en musikalsk familie og har udover sit fokus på klaveret, spillet cello i Zapolski Strygerne og sunget i Københavns Drengekor.

Valdemar har været solist som en af de tre drenge i Mozarts Tryllefløjten på Det Kongelige Teater. Han går på Sankt Annæ Gymnasium og studerer klaver hos Bella Zapolski.

Valdemar har allerede spillet med flere symfoniorkestre, Göteborg Symfoniker, Aarhus Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Sønderjyllands Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester. Til disse koncerter har repertoiret været Mozarts 21. og 23. klaverkoncert, første satserne af Rachmaninovs 2. og 3. klaverkoncert og Beethovens 4. klaverkoncert ved Malko dirigentskolen til et lukket prøveforløb i DR med Malko Academy Orchestra. Valdemar har i den sammenhæng arbejdet med dirigenterne Guy Braunstein, Pierre Bleuse, Simon Gaudenz, Christian Øland, Alessandro Bonato og Delyana Lazarova.

Valdemar har modtaget flere priser, både fra konkurrencer og hæderslegater, heriblandt 2. Pris og Carl Nielsen Prisen fra Aarhus International Piano Competition, Gladsaxe Musikpris, Copenhagen Summerfestivals Talentpris som blev sendt live i P2, Jacob Gades store legat, 1. Pris ved Steinway Festival og derfra udvalgt til Danmarks Repræsentant ved den internationale Steinway Festival i Laieszhalle, Hamburg.

Valdemar spiller mange solokoncerter, men spiller også meget kammermusik. Igennem årene har han spillet med sit ensemble, Zapolski Piano Quintet, og med Andreas Brantelid, Torleif Thedéen, Marianna Shirinyan, Ludvig Gudim, Jonathan Swensen, Søren Rastogi, Jon Gjesme, Maja Bogdanovic, Hrachya Avanesyan og Selma Teilmann.

Valdemar har modtaget flere timer fra pianisten Kirill Gerstein, men har også spillet til masterclasses for Leif Ove Andsnes, Ewa Poblocka, Péter Nagy, Håvard Gimse, Miroslaw Herbowski, Julia Mustonen-Dahlkvist, Per Tengstrand og Aristo Sham.

Det er en kæmpe ære og glæde for mig at modtage en af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets talentpriser.

Det er en fantastisk støtte for mig, som er i gang med søge til udlandet for mine klaverstudier. Det er en stor motivation for mig at blive anerkendt af Legatet for hvad jeg gør, og jeg er meget taknemmelig for det!

Jeg glæder mig til at fortsætte med at spille en masse musik.

Koncertoptagelser

Optagelse med Rachmaninovs 3. klaverkoncert med Aarhus Symfoniorkester og Pierre Bleuse til finalen af Aarhus International Piano Competition

Optagelse af Mendelssohn Trio i D mol med Jonathan Swensen og Selma Teilmann til Copenhagen Summer Festival 2023

Optagelse af Carl Nielsen Chaconne til Copenhagen Summer Festival

Back To Top