Skip to content

Talentprisuddeling 2022

Billeder fra talentprisuddelingen som fandt sted på Den Frie Udstillingsbygning 9. juni 2022.

Legatets bestyrelse har i år tildelt 20 priser til unge talenter. 10 talentpriser er gået til billedhuggere, 5 til komponister og 5 til musikere.

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legatet uddelte talentpriser til 20 unge musikere, komponister og billedhuggere på Carl Nielsens fødselsdag d. 9 juni.

Ægteparret Anne Marie Carl-Nielsen og Carl Nielsen var to af de største skikkelser i Danmarks musik- og billedhuggerverden.

Carl Nielsen var komponist og hans musik har haft betydelig indflydelse på de følgende generationer af danske komponister og musikere.

Anne Marie CarlNielsen var en af Danmarkshistoriens mest betydningsfulde billedhuggere, hvis monumentale værker ses overalt i landet.

Kunstnernes to døtre oprettede i 1957 Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, der siden 2016 hvert år på Carl Nielsens fødselsdag d. 9. juni har uddelt legatets Talentpriser til en række lovende talenter indenfor musik og billedkunst.

Prisen på 100.000 kr tildeles som en anerkendelse af kunstnernes talent og som opbakning og støtte til den enkelte kunstners fremtidige arbejde.

Legatets bestyrelse har i år tildelt 10 talentpriser til yngre danske billedhuggere, som alle arbejder ihærdigt med udvikle den tredimensionelle kunst i nye retninger.

En af dem er billedkunstner Esben Weile Kjær, der bor og arbejder i København. Hans arbejde tager form som skulptur, collager, video og performance og trækker på popkulturens historie og popmusik i en undersøgelse af temaer som nostalgi, autenticitet og generationel ængstelighed.

Talentprismodtager billedkunstner Esben Weile:

Jeg er meget taknemmelig og beæret over at modtage Carl og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talenpris. Som nyuddannet billedkunstner er det ekstremt motiverende og nødvendigt med opbakning for at kunne arbejde. Legatet gør, at jeg kan fordybe mig i mit arbejde et godt stykke tid uden at skulle bekymre mig for meget. Det betyder meget for mig at få dette skulderklap.

Også 5 musikere og 5 komponister modtager talentpriser i år.

Flere af dem er allerede godt på vej i deres karriere, således også den unge opera- og orkesterdirigent Magnus Larsson, der i sæson 2022-23 kan opleves som dirigent ved koncerter med flere af de danske symfoniorkestre.

Det er et generøst, anerkendende skulderklap af mit virke som dirigent, der giver mig styrke og medvind til at udforske endnu mere af det, jeg brænder for. Prisen åbner op for nogle muligheder, der nu kan realiseres og det er jeg meget glad og beæret over. Tak!
– Magnus Larsson, dirigent

Årets talentprismodtagere

Cecilie Sadolin

Komponist
2022

Anonym Kunstner

Billedhugger
2022

Lotte Lind

Billedhugger
2022

Jenny Rossander

Komponist
2022

Thera Ortved

Musiker
2022

Tora Schultz

Billedhugger
2022

Martin Brandt Hansen

Billedhugger
2022

Mikkel Carlsen

Billedhugger
2022

Louise McClelland Jacobsen

Musiker
2022

Ani Bigum Kampe

Komponist
2022

Asta Lynge

Billedhugger
2022

Astrid Specht Seeberg

Billedhugger
2022

Anna Walther

Billedhugger
2022

Sophia Sagaradze

Komponist
2022

Mai Ane Pil Siedentopp

Komponist
2022

Katrin Mathiesen

Musiker
2022

Magnus Larsson

Dirigent
2022

Mathilde Qvist

Musiker
2022

Oscar Yran

Billedhugger
2022

Esben Weile Kjær

Billedhugger
2022
Back To Top