Skip to content

Nicole Cecilie Bitsch Pedersen

Foto: Cristina Reuter

Talentprismodtager 2024
Nicole Cecilie Bitsch Pedersen
Komponist

CV

Links

Nicole Cecilie Bitsch Pedersen

Nicole Cecilie Bitsch Pedersen er lyd- og billedkunstner og komponist og arbejder med lydlandskaber og akusmatisk komposition, installationer og lydskulpturer.

Ofte behandler hendes værker spørgsmål om vores forhold til tid og historie og kombinerer ofte lyd, natur og teknologi.

Hun har udstillet stedspecifikke værker lavet til en historisk kirkeruin på Færøerne samt permanente lydskulpturer til Deep Forest Art Land og Anneberg Park i Danmark. I 2023 modtog hun Nye Veje-legatet af Dansk Komponistforening til det kunstneriske forskningsprojekt; Lyden af passeret tid, der udforsker begrebet tid gennem lyd og lydlagsmedier.

Sammen med kunstner og forfatter Jo Mikkel Sjaastad Huse og arkitekt Johanna Fager har hun startet projektet PUBLIC RETREAT, der udforsker spørgsmål om lyd, by og det offentlige rum gennem sted- og kontekstspecifikke installationer, fiktion, lydmagasiner, workshops, radio og tekst.

Pedersen har en kandidatgrad i elektronisk musikkomposition fra Dansk Institut for Elektronisk Musik (DIEM) og en postmaster i offentlig kunst fra Of Public Interest Lab ved Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, Sverige.

Hun bor og arbejder i København, Danmark.

Jeg er utrolig beæret over at modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talentpris. Legatet er en stor anerkendelse der giver mig mulighed for i den kommende tid at fordybe mig i kunstneriske processer og skabe nye værker. Det betyder utrolig meget, tusinde tak!

Synthesized Planet

Eksempler på værker

At spinde guld

Rejser gennem materie

At spinde guld

Rejser gennem materie

PublicRetreat workshop. Foto: Velda Parkkinen

Back To Top