Skip to content

Nicholas Swensen

Foto: Caroline Bittencourt

Talentprismodtager 2024
Nicholas Swensen
Bratschist og dirigent

Links


Nordic Artists Management:
Nicholas Swensen

Nicholas Swensen

Nicholas Swensen har markeret sig som musiker på begge sider af Atlanten både som instrumentalist og dirigent.

Som vinder af Juilliard Viola Competition i 2021 var han solist i en opførelse af William Waltons Viola Concerto dirigeret af Sir Antonio Pappano ved Lincoln Center i New York. Han har taget hovedpriser ved bratsch-konkurrencer i Los Angeles (Primrose Viola Competition 2021), Prag (Oskar Nedbal International Viola Competition 2020) og Berlin (Max Rostal International Viola Competition 2019).

Fra oktober 2023 er han en del af Kronberg Academy Professional Studies under vejledning af den anerkendte bratschist Tabea Zimmermann.

I sit hjemland Danmark har han også vundet flere ungdomskonkurrencer samt modtaget Léonie Sonnings Talentpris, Jacob Gade Legatet, Van Hauen Legatet og Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris.

Udover The Juilliard Orchestra har Nicholas optrådt som solist med Odense Symfoniorkester, The Colburn Orchestra (Los Angeles) og flere andre. Han har spillet kammermusik med berømtheder som Sir András Schiff, Gidon Kremer, Christian Tetzlaff og Nikolaj Szeps-Znaider og har optrådt som gæst med kammerensembler som Den Danske Strygekvartet og Trio Con Brio Copenhagen.

Nicholas er passioneret omkring kammermusik og har deltaget i verdensberømte festivaler som Ravinia Festival, Kronberg Academys Chamber Music Connects the World, Accademia Isola Classica, Eggenfelden Klassisch, Radebeul Musikfestival, Oberstdorfer Musiksommer, Music@Menlo samt alle de mest fremtrædende danske kammermusikfestivaler. Siden 2022 har han selv overtaget den kunstneriske ledelse af Oremandsgaard Kammermusikfestival i Danmark.

I 2021 blev Nicholas tildelt den årlige talentpris af DR’s P2, som bemærkede hans ‘stærke kunstneriske personlighed’ og hans ‘holistiske syn på musik og berigende perspektiv på den.’ Dette perspektiv driver ham til i stigende grad at arbejde som dirigent, hvor han har været elev af Jorma Panula i Helsinki og draget nytte af vejledning fra Fabio Luisi ved Malko Dirigent Akademiet i København. Han debuterede som dirigent med Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, har dirigeret Det Danske Nationalvokalensemble og været fast dirigent for Festival og Friends i København.

I 2024 er han indskrevet i det danske nationale talentprogram for dirigenter ‘Dirigentløftet’ – udvalgt som en af 8 unge lovende dirigenter.

Nicholas har en kandidatgrad fra The Juilliard School, som medlem af det prestigefyldte Kovner Fellowship, hvor han studerede med Heidi Castleman og Misha Amory. Tidligere studerede han bratsch hos Barbara Westphal i Lübeck og hos Lars Anders Tomter og Asbjørn Nørgaard i København.

Han spiller på en Amati bratsch fra 1616, udlånt af Anders Sveaas’s Charitable Foundation.

Eksempler på værker

Ligeti sonata for viola solo – I. Hora Lunga

Nicholas Swensen conducts Strauss Metamorphosen

Back To Top