Skip to content

Uddeling af hæderspriser 2020

Hæderspriserne for i år blev uddelt den 11. september 2020 på Den Frie i forbindelse med fernisering på udstillingen.

De fire priser på hver kr. 750.000 blev uddelt til Jens Haaning, Marianne Hesselbjerg, Jeannette Ehlers samt Bjørn Poulsen. 

Årets prismodtagere:

Marianne Hesselbjerg (født 1949) tildeles Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats hæderspris for sin evne til at blotlægge helt grundlæggende skulpturelle principper gennem sine værker, samtidig med at hun formår at koble dem til fællesmenneskelige referencer og betydningslag.

Marianne Hesselbjerg er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi og har gennem mere end 30 år primært udfoldet sin kunstneriske karriere i Danmark, hvor hun i sine stedsspecifikke værker har arbejdet med tematikker som f.eks.  grænser, overgange, overskridelser og fordoblinger.

Læs mere om Marianne Hesselbjerg

Bjørn Poulsen (født 1959) tildeles Carl Nielsen og Anne Marie Carl – Nielsens Legats hæderspris for sin unikke evne til gennem hele sin kunstneriske karriere konstant at afprøve og forny sig selv gennem en dialektisk tilgang til sit skulpturelle udryk. 

Bjørn Poulsen har med sin enorme produktivitet og utrættelige udforskning af den værkbaserede skulpturs muligheder åbenbaret en kunstnerisk energi og styrke, som ikke kan undgå at påvirke alle, der konfronteres med hans værker.

Læs mere om Bjørn Poulsen

Jens Haaning (født 1965) tildeles Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats hæderspris på baggrund af hans kunstneriske praksis, som har udfoldet sig over tre årtier.

Jens Haaning har sit udgangspunkt i skulpturen og studerede som billedhugger på kunstakademierne i København og München.

Det skulpturelle har altid været centralt i hans konceptuelle arbejde, som fra starten af har omhandlet problemstillinger og konflikter i det globale, samtidige samfund. Med tematikker som migration, nationalisme, forskydninger og forandringer i den menneskelig sameksistens.

Læs mere om Jens Haaning

Jeannette Ehlers (født 1973) tildeles Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats hæderspris for hendes kunstneriske virke, som er et vigtigt æstetisk bidrag til diskussionen om de vestlige samfunds koloniale fortid.

Jeannette Ehlers har arbejdet med skulptur, film og performance siden sin uddannelse på Kunstakademiet i København, og hendes værker har været vist i mange både danske og internationale sammenhænge.

Hun er kendt for sine kraftfulde performances som for eksempel ”Whip it Good” fra 2014, hvor hun hvidmalet og i hvidt tøj pisker et stort hvidt lærred med en tyrepisk dyppet i kul.

Læs mere om Jeannette Ehlers

Back To Top