Skip to content

Miriam Kongstad

Talentprismodtager 2024
Miriam Kongstad
Billedhugger

Links

Miriam Kongstad

Miriam Kongstad (f. DK, 1991) er oprindeligt uddannet koreograf fra Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlin (HZT) og har efterfølgende afsluttet en MFA i billedkunst fra Sandberg Institute i Amsterdam i 2020.

Hendes praksis er forankret i undersøgelser af kropslighed, identitet og normer, og materialiseres som billeder, installationer, performance, skulptur og lyd.

Visuelt og taktilt skildrer hun kulturelle og politiske strukturer der omgiver menneskekroppen, og sætter herved spørgsmålstegn ved, hvordan strømninger og samfund påvirker kroppe og idealer, og hvordan kroppe og idealer påvirker vort samfund.

Ved at italesætte ofte ambivalente og komplekse elementer af tilværelsen, så som helbred, seksualitet, smerte og begær udforskes menneskekroppen som en metafysisk, organisk, social og spirituel enhed – en udvidet oplevelse af det at være kødelig.

Miriam Kongstad har udstillet og performet internationalt bl.a. på Glyptoteket (DK), Statens Museum For Kunst (DK), Bergen Kunsthall (NO), Centre Pompidou (FR), Het Hem (NL), Kunsthal Charlottenborg (DK), KØS – Museum of Art in Public Spaces (DK), Kunsthal Aarhus (DK), MMAG Foundation (JO), Fundación Botín (ES), Hamburger Bahnhof (DE), PPL (USA) og Sophiensaele (DE).

Kongstad er repræsenteret af Wilson Saplana Gallery.

Jeg er meget rørt og taknemmelig over at modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris 2024. Legatet giver en sjælden stabilitet og muligheden for at investere i en mere bæredygtig praksis. En anerkendelse som denne gør en kæmpe forskel og giver mod og motivation til fortsat at udvikle, udfordre og gå i dybden med arbejdet. Tusind tak!

Videoer af performanceværker

Take My Breath Away (2023)

Eksempler på værker

The Onset Of Fever, Het Hem. Foto: Fan Liao

Heart Of Steel, Wilson Saplana Gallery. Foto: David Stjernholm

Heart Of Steel, Wilson Saplana Gallery. Foto: David Stjernholm

Heart Of Steel (Venus unhinged), Wilson Saplana Gallery. Foto: David Stjernholm

Powerhouse, Ringsted Galleriet foto: Morten Jacobsen

Powerhouse, Ringsted Galleriet foto: Morten Jacobsen

Powerhouse (nipple II), Ringsted Galleriet foto: Morten Jacobsen

Back To Top