Skip to content

Mads Borre

Foto: Christian Brems

Talentprismodtager 2024
Mads Borre
Komponist

Links


Hjemmeside:

https://madsborre.com

Mads Borre er komponist, performer og visuel kunstner.

Mads Borre er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og Newcastle School of Art, England.

Borres arbejde med komposition og live performance af både spoken word, sang og instrumentation som del af tværæstetiske undersøgelser og ofte i sammenhæng med egne installationer.

De soniske værker fremkalder immersive poetiske og fragmenterede forestillinger, og rummer ekkoer af de forhåndenværende materialer og forarbejdet med research og indsamling af field recordings.

Værkerne tager spørgsmål op, om bl.a. individets prekære status, stillet overfor gruppen, både i form af solo-performeren og dens publikummer, men også på samfundsplan, som queer og gender-queer. I Borres praksis, er et gennemgribende arbejde med egne erfaringer og oplevelser med queerness, improvisation, leg, transformation, en uironisk intimitet og erotik, ensomhed, humor, ubehag, samt menneskelige og ikke-menneskelige møder.

Side om side med musikken skriver Borre performance-manuskripter i digtform, grafiske partiturer, samt skaber skulpturer i bl.a. harpiks, stål og sølv. Borre har hidtil arbejdet med kompositioner af det soniske, såvel som det rumlige, det skrevne, det kropslige og vokale, og vil fremover fordybe sig mere i dette spor af sin kunstneriske praksis.

Det seneste år har Borre åbnet to soloudstilinger, først “Fruiting Body” i Cantina og “Tusinde Tabte Lommetørklæder” v. Jyllands-Posten i Aarhus, samt skabt performanceværket “Auditioning For The Part of Ghost” (55min), som opførtes med operasanger Kirsten Voss og tværfløjtenist Johannes Buus på ARoS Kunstmuseum. Disse arbejder skal genopsættes på Politikens Forhal I september 2024.

Mads Borre har siden færdiggørelsen af sin uddannelse udstillet og performet værker på Overgaden Institut for Samtidskunst, ARoS Kunstmuseum, Den Frie Udstillingsbygning, Bergen Kunsthal, Kunsthal Aarhus, KØN Museum, Cantina, Newcastle University England, samt haft residens på Det Danske Institut i Rom, Sound Art Lab i Struer (Sounds of the Future). Borre er modtager af Aarhus Art Prize Solo 2023 for sit kunstneriske arbejde i Aarhus.

Lydværker

Fri improvisation af bratschist Marie Stockmarr Becker

Eksempler på værker

Auditioning For The Part of Ghost 1.1 ARoS. Foto Mads Smidstrup

Auditioning For The Part of Ghost 1.2 ARoS. Foto Mads Smidstrup

FEY kostume

Fruiting Body. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Fruiting Body. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Fruiting Body. Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Fruiting Body. Foto: Mads Borre

Fruiting Body. Foto: Mads Borre

TRIPLE BASS TWO FINGER FAIRY Mads Borre

Triptykon II

Back To Top