Skip to content

Let’s Dance, Nielsen!

Foto: © PR foto, © Daniel Villadsen Photography

Danseforestillingen ’Let’s Dance, Nielsen!’ opføres i DR Koncerthuset den 12. januar med 100 unge dansere og musik af Carl Nielsen og Den Sorte Skole.

Link:
https://www.drkoncerthuset.dk/kalender/2024/lets-dance-nielsen/

 

Let’s Dance, Nielsen! er muliggjort med økonomisk støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen legat.

DR koncerthuset omdannes til en kæmpe dansescene, når 100 unge dansere fra hele landet møder DR Symfoniorkestret i en unik danseforestilling, skabt af koreografen Tim Rushton til original musik af Carl Nielsen og Den Sorte Skole.

Fem danske efterskoler og danseuddannelser har samarbejdet med koreografen Tim Rushton for at udvikle koreografien til den ambitiøse danseforestilling Let’s Dance, Nielsen! som opføres i DR Koncerthuset d. 12 januar.

Forestillingen tager udgangspunkt i Carl Nielsens 2. symfoni ‘De fire temperamenter’, som opføres live på scenen af DR Symfoniorkestret akkompagneret af nye lydbilleder fra DJ-duoen Den Sorte Skole og med en scenografi bestående af videodesign, udviklet af Signe Krogh.

Et vildt eksperiment

Det er DR Musikariet, som er initiativtagerne bag Let’s Dance, Nielsen! og projektleder Agnete Skibsted fortæller om projektet:

“Idéen med Let’s Dance, Nielsen! er at give en stor gruppe unge fra hele landet mulighed for at fordybe sig i musik og dans på højt kunstnerisk niveau gennem en længere periode, og samtidig mødes om at skabe et brag af en forestilling”, fortæller Agnete Skibsted.

“Let’s Dance, Nielsen! er på mange måder et vildt eksperiment for os i DR Musikariet. Det er et kæmpe puslespil at forberede en forestilling med fem forskellige hold dansere fra fem forskellige landsdele, men vi glæder os utroligt meget til at præsentere resultatet for publikum i DR Koncerthuset, både ved to skolekoncerter og en afsluttende forestilling for publikum.”

Energi og kropslighed

For koreografen Tim Rushton, som står bag dansetrinene i Let’s Dance, Nielsen!, har der været brug for nye greb i både koreografi og indstudering.

Det er dog musikken og dynamikken i Carl Nielsens 2. symfoni ‘De fire temperamenter’, som har været koreografens primære inspiration: “Der er en særlig energi og en kropslighed i Nielsens musik, som jeg tror taler meget direkte til unge – på tværs af generationer. Derfor bliver det en forestilling fuld af livskraft, bevægelse og højt tempo – ikke mindst fordi vi kombinerer Nielsens musik med helt nye og mere rå toner fra Den Sorte Skole”, siger Tim Rushton.

Sammen med de unge dansere dykkede han dybt ned i Nielsens musik for at omsætte musikken til fysiske bevægelser: “Det bliver stort at se så mange unge med en fælles passion for dans og musik mødes i dette vilde projekt!”

Om koreografen Tim Rushton

Koreografen Tim Rushton har gennem de senest 25 år været en nyskabende kraft indenfor dans, både som tidligere kunstnerisk leder af Dansk Danseteater og som gæstekoreograf hos dansekompagnier over hele verden.

Tim Rushton har dels haft en lang karriere som balletdanser, hvor han har arbejdet på forskellige teatre, herunder Deutsche Oper am Rhein fra 1982 til 1986, Malmö Stadsteater fra 1986 til 1987 og Den Kongelige Danske Ballet fra 1987 til 1992.

Efter sin karriere som danser valgte han at fokusere på koreografien, hvor han har opnået stor anerkendelse og succes.

Tim Rushton har modtaget en Reumert fire gange og er blevet nomineret til prisen 13 gange.

DR Presse, Cecilie Rosenmeier

Let’s dance, Nielsen!

12. januar kl. 19.30 i DR Koncerthuset

Medvirkende:

DR Symfoniorkestret
Stanislav Kochanovsky, dirigent
Elever fra:
Oure Kostgymnasium
VIES (Vejle Idrætsefterskole)
Danseakademiet Amok/Det Kgl. Teaters Balletskole (Odense)
DTAdans fra Dansk Talentakademi (Holstebro) og
KIES (Københavns Idrætsefterskole)

Musik og koreografi:

Carl Nielsen (Symfoni nr. 2)
Den Sorte Skole
Koreograf Tim Rushton

Let’s Dance, Nielsen! produceres af DR Musikariet med støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legat.

Back To Top