Skip to content

Kaja Lahoda Juhl

Talentprismodtager 2024
Kaja Lahoda Juhl
Billedhugger

Kaja Lahoda Juhl

Gennem skulptur og installation undersøger Kaja Lahoda mere-end-menneskelige relationer, evolutionære forviklinger og sammenhænge på tværs af tid og sted.

Metoder og materialer veksler i forlængelse af de spørgsmål, som Lahoda udforsker, hvor hverdagslige objekter og fundne genstande kombineres med forskellige bearbejdede materialer.

Hun låner fra sci-fi, naturvidenskabelige teorier, filmhistorien samt kropslige erfaringer til at spekulere med og forme værkerne.

I Lahoda’s skulpturelle scenarier fremmanes det velkendte i det ukendte og omvendt. Gennem det hybride og monstrøse insisterer hun på at belyse de skyggesider og forbindelser, der ofte fortrænges i fortællingen om vores komplekse verden.

Kaja Lahoda (f. 1994) dimitterede fra det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 2023. Hun har tidligere udstillet på bl.a. Galleri Kant, St. Paulus Kirke i Basel, Kunsthal Charlottenborg, O-Overgaden, Den Frie udstillingsbygning, Cobra-rummet, Riises Landsted, Haveselskabets Have, Kunsthal Ved Siden Af og på Bloom Festival.

Det er en kæmpestor ære at modtage denne pris. Jeg er meget rørt over at mit arbejde vækker interesse og over at få sådan et fagligt skulderklap.

Legatet giver mig mulighed for at fokusere på nye projekter, og ro til at fordybe mig over længere tid. Det giver mig mere mod og tid til at drømme og eksperimentere.

Den anerkendelse og økonomiske støtte er utroligt motiverende, for en nyuddannet billedkunstner.

Tusind tak!

Eksempler på værker

Foto: David Stjernholm

Foto: David Stjernholm

Back To Top