Skip to content

Josefine Skov

Foto: Emma Klose Gorodkin

Talentprismodtager 2024
Josefine Skov
Komponist

Links

Josefine Skov

Som uddannet filmkomponist og lyddesigner fra både Syddansk Musikkonservatorium og Sonic College, søger Josefine Skov at skabe lydfortællinger ved at sammensmelte reallyde og musik i sanselige og stemningsfulde kompositioner, der spænder vidt i genre og dynamik.

Fra teksturelle, ambiente flader og drømmende kor til hårdtslående, brutale synthesizers og pulserende beats, bevæger hun sig mellem det akustiske og elektroniske med en eksperimenterende og legende tilgang.

Hun udforsker alternative optagemetoder og processeringer og benytter ofte anderledes og hjemmelavede instrumenter. Med en baggrund som sanger optræder vokal ofte som et element i hendes kompositioner, enten i klassisk forstand eller gennem bearbejdede manipulationer.

I 2022 udgav hun det instrumentale konceptalbum “Kollision”. Musikken er et forsøg på at skabe en cinematisk og abstrakt fortælling og sanselig lytteoplevelse gennem 7 forskellige og sammenhængende numre, der bevæger sig mellem elektronisk og akustisk musik og opløser grænserne mellem musik og lyddesign.

Musikken modtog gode anmeldelser fra Seismograf, som skrev: “…Kollision kunne med sin sfæriske mystiskhed kombineret med støjende elementer og tunge beats være soundtracket til en David Lynch-film.”

Hun har arbejdet som komponist og lyddesigner på en lang række film, herunder som filmkomponist på doku-dramaserien “Anker” og afgangsfilmen “Norwegian Offspring”, som vandt førstepræmien i La Cinef-konkurrencen på Cannes Film Festival i 2023. I øjeblikket bygger hun strengeinstrumenter til et kommende album støttet af Statens Kunstfond og KODA.

Eksempel på værker

Det er en meget stor ære at modtage Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talentpris, og jeg er utrolig taknemmelig for anerkendelsen og de muligheder legatet giver mig for at fordybe mig i at komponere.

Back To Top