Skip to content

Johanne Sofie Bech Madsen

Foto: Malte Bülow

Talentprismodtager 2024
Johanne Sofie Bech Madsen
Sanger og dirigent

CV

Links

Johanne Sofie Bech Madsen (f. 1996) er en dansk klassisk sanger og dirigent.

Hun er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med en bachelor (2022) og kandidat (2024) i klassisk sang samt fra Malko Dirigentskolen i København (2022).

Johanne har under sin dirigentuddannelse modtaget masterclasses med bl.a. Ole Faurschou, Herbert Blomstedt og Fabio Luisi og dirigeret større danske ensembler, herunder DR Vokalensemblet og Athelas Sinfonietta.

I december 2022 modtog Johanne Dansk Kapelmesterforenings Talentpris, Arne Hammelboes Rejselegat.

Johanne har arbejdet tæt sammen med Operaen i Midten og Den Jyske Opera som instruktørassistent på flere produktioner og desuden været aktuel ved bl.a. Herning Operafestival som solist.

I januar 2024 medvirkede Johanne i en opsætning af W. A. Mozarts opera Le Nozze di Figaro i rollen som Susanna på Det Jyske Musikkonservatorium.

Johanne er fast dirigent for det professionelle ensemble Aarhus Kammerorkester, hvor hun har dirigeret adskillige koncerter og desuden optrådt med orkestret i en dobbeltrolle som både dirigent og solist med vejledning fra dirigent og operasanger Barbara Hannigan.

“Det er med stor taknemmelighed og ydmyghed, at jeg modtager Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris 2024.

At få den anerkendelse betyder alverden for mit virke som musiker og for, hvordan jeg ser mig selv i den kunstneriske verden. Det giver motivation og gå-på-mod til den fortsatte, musikalske rejse, som man jo aldrig bliver færdig med. Tusind tak!”

Sang

Direktion

Back To Top