Skip to content

Gustav Piekut

Foto: Agnete Schlichtkrull

Talentprismodtager 2024
Gustav Piekut
Pianist

Links

Pianist Gustav Piekut

Den unge danske pianist Gustav Piekut “rammer plet mellem teknisk præcision og henkastet brillans” (BBC Music Magazine) og er “en sand musikalsk poet, en ægte lydkunstner” (Pizzicato Magazine). Hans fortolkninger har høstet store roser og er af musikkritikere blevet anerkendt for deres teknik, intelligens, ynde og styrke.

Piekut optræder som solist med betydelige symfoniorkestre og spiller solorecitals i ind- og udland. Han har indspillet internationalt anerkendte album på bl.a. Naxos Records, herunder det seneste, Towards the Flame, der blev nomineret til International Classical Music Awards.

Herudover er Piekut en aktiv kammermusiker og kunstnerisk leder af Festival & Friends, en årligt tilbagevendende musikfestival i København.

Blandt højdepunkterne i sæsonen 2023-24 kan nævnes solistoptrædener med Århus Symfoniorkester, Magdeburgische Philharmonie, State Slovak Orchestra Kosice og Sønderjyllands Symfoniorkester i klaverkoncerter af Beethoven, Prokofiev, Chopin og Gershwin.

Piekut optræder desuden på adskillige vigtige musikfestivaler, heriblandt Mecklenburg-Vorpommern Festspiele i Tyskland, Hindsgavl Festival i Danmark, En Blanc et Noir i Frankrig og Pianister på Trollhaugen i Norge.

Piekut blev født i Aalborg i 1995 til en akademikerfamilie, opdagede klaveret som seksårig og blev straks forelsket i klassisk musik. Under sine tidlige studier hos Martin Lysholm Jepsen på Klaverskolen Gradus vandt han hurtigt alle nationale ungdomskonkurrencer i Danmark og blev nogle år efter optaget på Berlins Universität der Künste hos Professor Klaus Hellwig og senere hos Professor Jens Elvekjær på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

I Tyskland vandt han det prestigefulde Studienstiftung-stipendium og tog priser ved adskillige internationale konkurrencer, heriblandt KlavierOlymp Bad Kissingen, Dublin International Piano Competition og Aarhus International Piano Competition. I 2018 udgav han også sit første album, hvor han indspillede et af klaverlitteraturens hovedværker, Beethovens timelange Diabelli-Variationer.

Herhjemme fremmanede Piekuts fortolkning af Rachmaninovs krævende 3. Klaverkoncert med Copenhagen Phil i Tivolis Koncertsal “de vildeste, ukontrollerede følelser i et utal af skift” og “affødte et publikumsbrøl sjældent hørt” (Politiken). Han har vundet DR P2’s Talentpris, Gladsaxe Musikpris, Léonie Sonnings Talentpris, Wilhelm Hansen Fondens Hæderslegat og Reinh. Van Hauens Musiklegat. Han støttes generøst af Augustinus Fonden med et karrierestipendium samt lån af et Steinway & Sons-flygel til sit daglige musikalske arbejde.

Det er med stor glæde og taknemmelighed, at jeg modtager Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talentpris. Som alle musikere og kunstnere lægger jeg en meget stor del af min væren i min beskæftigelse, og prisen motiverer mig til fortsat at gå til musikken med nysgerrighed og ildhu. Det er også en betydelig anerkendelse at blive føjet til den flotte liste af tidligere prismodtagere.

Den generøse bevilling støtter mig i at realisere nye indspilningsprojekter og giver mig en større følelse af stabilitet og frihed, når jeg om kort tid afslutter mine studier og skal gå på scenen som moden musiker.

Af hjertet tak til bestyrelsen for denne pris!

Koncertoptagelser

Back To Top