Skip to content

Gudrun Steen-Andersen

Foto: Birgit Tengberg

Hædersprismodtager 2024
Gudrun Steen-Andersen
Billedhugger

CV

Links

Gudrun Steen-Andersen

Gudrun Steen-Andersens værker tager altid udgangspunkt i mennesket.

Hendes ofte surrealistiske, stærkt emotive skulpturer er på samme tid graciøse og kraftfulde og altid i bevægelse. De udforsker det urmenneskelige, det dyriske og det mytiske i spændet mellem natur og kultur.

De er præget af både skrøbelighed og styrke såvel i indhold som i materiale.

Dobbeltinstallationen De Profundis og LysStof består af to dele. En serie gennemsigtige, lysfyldte epoxyskulpturer, der er ophængt svævende i rummet som et billede på en stræben efter det ultimative og kærligheden.

Forankret til jorden ses ekspressive skulpturer i bronze, voks og ler i forvredne og overdrevne positioner eller som misdannede fostre i reagensglas.

Således belyses menneskets eksistentielle vilkår i evolutionen fra urtid til fremtidens genteknologi.

I den tankevækkende installation Perpetuum Mobile har Steen-Andersen samarbejdet med komponister og meningsdannere inden for international politik, astrofysik, sociologi, arkæologi, økonomi, filosofi, jura og freds- og fremtidsforskning for at belyse begrebet migration som en del af menneskehedens skæbne i en evigt foranderlig verden præget af klimaforandringer og en rivende teknologisk udvikling.

Gudrun Steen-Andersen tildeles Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens hæderslegat for sine værkers ekspressive, emotive og filosofisk undersøgende karakter med inddragelse af andre akademiske discipliner.

Gudrun Steen-Andersen er født i 1950 og uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Hun bor og arbejder i Århus.

Hendes værker, inklusive en række portrætbuster af politikere og kongelige, kan findes i det offentlige rum i hele landet. Steen-Andersen er repræsenteret på ARoS og Det Nationale Portrætgalleri på Frederiksborg.

Videoportræt

Video: Birgit Tengberg

De Profundis & LightMatter

Eksempler på værker

Ecce Homo: Se, hvilket menneske!

Seerske / Seeress

På Kanten / On the Edge

Tre forsøg / Three Essays

LysStof / LightMatter

LysStof / LightMatter

LysStof / LightMatter

LysStof / LightMatter

Back To Top