Skip to content

Frederik Zeuthen

Foto: Johannes Bærentzen Pihl

Talentprismodtager 2024
Frederik Zeuthen
Komponist

Links

Frederik Zeuthen (f. 1996)

Frederik Zeuthen er en dansk komponist baseret i København. Han fik sin kandidatgrad i komposition fra Musikhögskolan i Malmö, hvor han studerede under Bent Sørensen og Staffan Storm, og dimitterede tidligere fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus med en bachelorgrad under lærerne Niels Rønsholdt, Juliana Hodkinson og Simon Steen-Andersen.

Zeuthen har tidligere komponeret for en række danske og internationale orkestre og ensembler, herunder Norrköping Symphony Orchestra, Ensemble MidtVest, Mivos Quartet, Rudersdal Kammersolister, Jönköping Sinfonietta, Aarhus Kammerorkester, Ensemble Airborne Extended, Musica Vitae, Admeta String Quartet og Det Danske Ungdomsensemble, DUEN.

Hans værker er derudover blevet uropført ved festivaler som Vienna Summer Music Festival, Oremandsgaard Kammermusikfest, Herning Opera Festival, Klassiske Dage og er huskomponist ved Aarhus Kammermusikfestival 2024.

Zeuthen er modtager af Léonie Sonnings Talentpris 2022, Stiftelsen Annik och Lars Leanders Komponistlegat 2023, Kungliga Musikaliska Akademiens Nationella Stipendium og var vinder af den internationale DYCE (Discovering Young Composers of Europe) kompositionskonkurrence 2022 med sit stykke for solo cello, “De Malede Skygger”.

Jeg er ovenud taknemmelig for den enormt stor ære og anerkendelse, det er at modtage denne fornemme pris, som giver mig mulighed for at fordybe mig grundigt i mit arbejde som komponist.

Det er et skulderklap, som desuden lander på det helt rigtige tidspunkt, hvor jeg har ambitioner om at rejse ud i verden og søge vejledning hos komponister, som jeg ser op til.

Det betyder rigtig meget for mig.

Af hele hjertet, tak!

Eksempler på værker

Back To Top