Skip to content

DR´s Hyldest til Carl Nielsen “Nielsen, Nielsen, Nielsen!”

DRs store hyldest til Carl Nielsen, “Nielsen, Nielsen, Nielsen!” er støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legatet.

DR Koncerthuset hylder komponisten Carl Nielsen med 10 live-koncerter og mere end 50 timers radio og tv i april under titlen ’Nielsen, Nielsen, Nielsen!’.

Omdrejningspunktet er seks koncerter med DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi, som opfører Nielsens vigtigste værker for kor og orkester, men også DR Big Band, DR Koncertkoret, DR Juniorkoret og DR Vokalensemblet giver deres særlige bud på Nielsens musik.

Carl Nielsen var ikke bare en stor symfoniker, men en lige så stor sangkomponist, som satte sit eget, stærke præg på den danske sangskat. Det kan man opleve ved flere af DR Koncerthusets arrangementer, hvor sangen er i fokus.

DR Vokalensemblet inviterer til Nielsen-fællessang i Studie 2 og præsenterer også Nielsens vigtigste korværker ved koncerten ’Underlige aftenlufte’ i Trinitatis Kirke den 29. april.

Et par dage inden er det DR Big Band, der giver deres særlige ’take’ på Carl Nielsens musik i DR Koncerthusets Studie 2. Sammen med bl.a. sangerinden Tuva Semmingsen kaster de et jazzet skær over en samling af Nielsens tidløse sange, men også hans virtuose klarinetkoncert får en ny lyd i værket ’Reflections’ af Peter Jensen.

Oversigt over koncerter:

20.-29. april:
Symfonier, orkesterværker og koncerter med DR Symfoniorkestret, Fabio Luisi mfl. (Koncertsalen, P2 og senere DR2)

26. april:
DR Big Band spiller Nielsen (Studie 2)

27. april:
Kom og syng Carl Nielsen (Studie 2)

29. april:
Underlige aftenlufte (Trinitatis Kirke og P2)

Find billetter til koncerterne her:
https://drkoncerthuset.dk/nielsen2023/

Back To Top