Skip to content

Carl Nielsen Maraton

Carl Nielsen Maraton

Projektstøttemodtager 2024
Klassisk4
Carl Nielsen Maraton

Klassisk4 fejrer Carl Nielsens musik og liv med en alsidig festival under navnet "Carl Nielsen Maraton" i Silkeborg til maj!

Silkeborgs eget kammermusikensemble, Klassisk4, har i denne sæson fokus på at udbrede kendskabet til Carl Nielsen og samtidig dele deres kærlighed til komponistens musik med deres lokalmiljø.

Det er der kommet en spændende festival ud af. Under navnet ”Carl Nielsen Maraton” tilbyder de en række forskellige kulturarrangementer, der når langt ud over det traditionelle klassiske publikum og involverer et større udvalg af institutioner i Silkeborg Kommune.

Publikum kan f.eks. opleve en teaterkoncert om Nielsens liv, en børnekoncert, filmfremvisning i Silkeborg Bio og flere koncerter med hans livlige og fantasifulde kammermusik og vokalmusik i centrum.

Carl Nielsen Maraton er støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat, og foregår i Silkeborg fra 17. maj – 19. maj.

Der kan købes billetter på dette link: https://klassisk4.com/carl-nielsen-maraton/ og du kan se programmet herunder.

Vores ønske er at alle i Silkeborg kan høre om Carl Nielsen og hvad han repræsenterer for Danmark.

Derfor har vi udviklet et koncept, hvor alle bliver ramt på en eller anden måde.
Der vil være børnekoncert, gallakoncert, fællessang, musikgudstjeneste, teaterkoncert, film i biografen m. m. hen over 3 dage.

Drømmen er, at alle som lægger vejen forbi Maratonen og får sig en oplevelse, ikke kun kommer til at kende Carl Nielsen godt, men også vil forstå, hvorfor han er den største komponist i Danmark.

– Ana Feitosa, ensembleleder, Klassisk4

Fredag d. 17. maj:

19:30 Åbningskoncert i Silkeborg Kirke

Mezzosopran Andrea Pellegrini synger sange fra Carl Nielsens sangskat sammen med hele fire kor: Silkeborg Motetkor, Fortuna Koret, Silkeborg Mandskor og Silkeborg Kirkes Motetkor, akkompagneret af Klassisk4 og Silkeborg Kirkes organist, Christian Verdoner Larsen.

Lørdag d. 18. maj:

11:00 Fællessang i Jysk Musikteater

Simon Martin Nielsen, lærer på Silkeborg Højskole, leder os igennem det store udvalg af dejlige Carl Nielsen sange, akkompagneret af Klassisk4. Kom og syng med, mens du nyder den fantastiske og stemningsfulde udsigt fra foyeren!

15:00 ”Carl Nielsen & venner” Børnekoncert med Sigurd Barrett i Arena Midt

Superentertaineren Sigurd Barrett indtager scenen sammen med et børnekor på 300 børn. Sigurd Barrett er kendt fra TV hvor han sammen med Bjørnen Bjørn har vist generationer af børn vejen ind i musikkens verden. Hvis han er sjov i fjernsynet, er det intet i sammenligning med hans højtenergiske og højt begavede optræden live!

19:30 Gallakoncert i Silkeborg Bad

Carl Nielsen fejres med manér i de smukke historiske rammer på KunstCentret Silkeborg Bad. Glæd jer til at høre nogle af hans mesterværker for kammermusik. Det bliver en aften fyldt med musikglæde i Carl Nielsens minde!

Vi glæder os til at udbrede og dele vores kærlighed til Carl Nielsens musik med publikum. Det bliver dejligt at fortælle om hvordan han var som menneske, om hans personlighed og livshistorie gennem film og teater, men det vi glæder os mest til er at spille hans fantastiske musik. Alt fra hans dejlige sange over kammermusikken til musik fra symfonier og Maskerade.

– Ana Feitosa, ensembleleder, Klassisk4

Søndag d. 19. maj:

10:00 Musikgudstjeneste i Silkeborg Kirke

Kom til musikgudstjeneste i Silkeborg Kirke. Klassisk4, Silkeborg Kirkekor og organisten Christian Verdoner Larsen, fejrer pinsen med det lyse og opløftende tonesprog i Carl Nielsens sange.

14:00: “En strøm af toner” – Teaterkoncert om Carl Nielsen, Hakkehuset

Kom tættere på Carl Nielsen som komponist, ægtemand og levemand. Igennem historier, melodier og værker møder vi personer og øjeblikke fra komponistens liv. I løbet af forestillingen oplever man iscenesatte brudstykker fra bl.a. 3. symfoni, 5. symfoni, Maskerade, Når tågen letter samt viser og sange.

16:00 “Min fynske barndom” –  Film i Bio Silkeborg

Silkeborg Bio fejrer Carl Nielsen med en fremvisning af Erik Clausens klassiker fra 1994, “Min Fynske Barndom”. En gribende fortælling om den unge Carls drømme, kærlighed og ambitioner i efterdønningerne af det nationale kollaps i 1864. I rollerne kan bl.a. opleves Frits Helmuth, Nikolaj Lie Kaas og Jesper Christensen.

Klassisk4. Foto: Caroline Bittencourt

Om klassisk4

Klassisk4 er et kammermusikensemble der holder til i Silkeborg og består af:

Ana Feitosa, violin, ensembleleder og grundlægger
Sanna Ripatti, bratsch
Peter Kirstein, obo
Jonathan Slaatto, cello

Klassisk4 er dybt foranket i lokalmiljøet og har til mission at skænke Silkeborg en bred platform af oplevelser og koncerter med deltagelse af gæstestjerner på det absolut højeste internationale niveau.

De har stort fokus på at skabe kulturoplevelser, der inkluderer ikke kun det traditionelle publikum, men også børn, unge, ældre og sårbare i deres koncerttilbud.

Back To Top