Skip to content

Bjarke Ramnefjell Schousboe

Foto: Mia Elisabeth Nielsen

Talentprismodtager 2024
Bjarke Ramnefjell Schousboe
Fagottist

Fagottist Bjarke Ramnefjell Schousboe

Bjarke er en 20-årig fagottist fra København. Han voksede op i en musikerfamilie og fik sin første fagottime som 7-årig. Siden da har han vundet adskillige priser, legater og konkurrencer, såsom Copenhagen Summer Festival, Jacob Gades Legat og SydBanks talentpriser, en guldmedalje i Den klassiske Juniorkonkurrence, samt 1. Pris og Talentpris i Unge spiller klassisk.

I 2022 kom han ind på bacheloruddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han modtager undervisning af Sebastian Stevensson og Audun Halvorsen. Desuden har han deltaget i masterclasses med profs. Ole Kristian Dahl, Bram van Sambeek, Dag Jensen, Guilhaume Santana, Riccardo Tertzo og Vaclav Vonacek.

Han har spillet flere forskellige solokoncerter og deltaget i kammermusikfestivaler som Copenhagen Summer Festival og Odsherred Kammermusik Festival.

Han er medlem af Gustav Mahler Jugendorchester og European Union Youth orchestras, hvor han har turneret med dirigenter som Kirill Petrenko, Ivan Fischer, Manfred Honeck, Gianandrea Noseda og Antonio Pappano.

I Maj 2024 vandt han positionen som alternerende solo-fagottist i Bergens Filharmoniske Orkester, hvor han tiltræder ved sæsonen 2024/25. Derudover har han assisteret i orkestre som Staatskapelle Dresden, DR Symfoniorkestret og Malmö Symfoniorkester.

I April 2024 optrådte Bjarke som solist i Weber’s fagotkoncert med Copenhagen Phil.

At få Carl og Anne Marie Carl Nielsens talentpris, for mig, er ikke blot en stor ære. Det er en kæmpe anerkendelse, motivation og finansiel frihed.

Før jul købte jeg et nyt instrument som har hjulpet mig gevaldigt, bl.a. med at vinde mit job i Bergens Filharmoniske Orkester. Denne pris er et stort skridt i processen at få det betalt, og jeg er utrolig taknemmelig, beæret og inspireret til at fortsætte på den vej jeg har valgt.

Koncertoptagelse

Back To Top